Padang, Sumatra
De reis
We zijn er! Prima vlucht gehad. Om 11.00 uit Amsterdam vertrokken, even stoppen in Dubai en verder richting Jakarta. Daar overstappen en naar Padang Sumatra, waar we rond 13.30 uur (plaatselijke tijd) aankwamen. Yoeri vond vliegen fantastisch, vooral omdat hij steeds gevoed werd met eten.. haha. Mischa kon op twee stoelen liggen. We hebben redelijk geslapen. Yoeri heeft 7 films gekeken. Ik had tijd voor de echte zwijmelfilms, Valentine's day en Father of Inventions. Prakkie rijst met panga of beef. Verder ook wel last van turbulentie gehad. Was even slikken..haha..
Spice Homestay
Bij de Airport opgehaald. Het viel mee met de hitte, gewoon lekker zweten. En meteen in Indonesische sferen. Links rijden, stuur rechts, was ik vergeten. Bij Spice Homestay aangekomen. Opgewacht door Sri. Meteen een koude fles water gekregen en bijkomen op zeer koele kamers: airco. Toch nog even van profiteren. Super ruime kamers, bedden opgemaakt en zelfs handdoeken. Eigen douche, toilet en toiletpapier. Heerlijk. De jongens wel verteld dat dit chic is.. haha.. En het eerste wat we kregen was de code voor internet. Haha. Tijden veranderen.
Padang by night
Even lekker geslapen en gedoucht. Toen op pad. Het is natuurlijk al vroeg donker. Om een uur of zes. We gingen op zoek naar eten. Padangfood is speciaal. Scherp eten. Je krijgt eigenlijk een soort rijsttafel geserveerd. En wat je eet betaal je. We kwamen uit bij een ruim restaurant, weinig gasten, maar natuurlijk wel 10 jongelui om te helpen. We kregen garnalen in oestersaus, inktvisstukjes in deeg (heeerlijk) en kip ketjap (met limoengras). En noodles en fried rice. Lekker. Toen naar huis, bijslapen.
Brunch
Om 10.00 uur pas wakker. Dat heb je in een koele kamer. Heerlijk uitgerust. De jongens sliepen nog. Een nachtje doorhalen hakt er in.. haha. We kregen een heerlijk ontbijt. Papaya, meloen, mango en toast met ei. Volle bak. En de eerste contacten met andere backpackers. Shy uit Canada, hij komt surfen op de eilanden. Hier is nl. nog een on-ondekt surfparadise, waar deze maanden de heftigste golven zijn. Heerlijk om weer reisverhalen te horen. Edy is op pad gegaan met een dame voor een simkaartje en dommel. Daarna met zijn allen gaan wandelen. Padang in.
Padang, Tsunami
Echt een grote stad. Veel verkeer, vooral brommertjes. De toeter bestaat nog steeds. Maar ook auto's en paard&wagen. Herrie en stank. Mischa moet er wel aan wennen. Groen, maar ook grauw. De Tsunami was hier op 30 september 2009 en heeft haar sporen nagelaten. Veel mensen zijn hier omgekomen en natuurlijk ook de stad grotendeels verwoest. Heftig. Nu is er een route in de stad, met soort van vlaggen (soort lantaarnpalen) waar de vluchtroute op aangegeven staat. Zodat de kortste, snelste weg naar hoger gelegen delen gevonden kan worden.
Op straat
Moskee, kathedraal, kerken. De standjes zijn als vanouds. Van alles te krijgen. De geuren saté zijn heerlijk. De riolen afschuwelijk. Prachtige kindjes. Om op te vreten. Veel gesluierde dames, dat lijkt toch meer dan vroeger. Mijn jongens hebben bekijks. Zelfs sjansen. Yoeri is langer dan een ieder. Handig als je elkaar moet zoeken. Ze zijn ook al op de foto geweest. Drie meiden op de brommer. En ja hoor. Mischa met een meisje alleen op de foto. Big smile! Ze zijn natuurlijk lang en blank. Nog weinig toeristen tegengekomen. Dat is wel leuk als je off-the beaten track gaat. Verder op zoek gegaan naar een tour-operator in een hotel. Bleek niet meer te bestaan. Ook een ander bedrijfje was weg. Geen idee hoe (Tsunami?) het komt. Wel apart. De Lonely Planet moet dus bijgewerkt worden.
Oude sferen herleven. Ik kan weer tot tien tellen (in het Indonesisch) en Mischa vond dat Edy zo goed zinnen kon spreken. Haha. We voelen de sfeer weer van twintig jaar geleden. Heerlijk. Ook met de hitte is het goed uit te houden. Ons Engels is goed en we gaan er van genieten.
Dat klinkt erg goed, we zijn jaloers !!!!!!!
Wij hebben genoten van jullie verhaal
ga zo door. veel liefs van ons.
Ohhh zwijmel zwijmel, ik wou dat ik meegegaan was. Wat kan je toch gezellig schrijven Jolan, groetjes aan allen.
Hoi Buufies,
Klinkt erg leuk en super allemaal. Jullie gaan het helemaal geweldig hebben met zijn 4en. Geniet, Beleef en ervaar met volle teugen. (komt helemaal goed zo te lezen) Heeeel veeel plezier en we volgen jullie vanuit Texas. Lang leven internet.
Gr Sam Henk Mike en Luke
Hallo Vakantiegangers!
Klinkt allemaal super leuk en gezellig! Heel veel plezier en geniet van alle mooie momenten.
Groetjes van een GGD collega, ook net terug van een geweldige vakantie, ha,ha! xx Hester
Bedankt voor jullie reactie. Leuk!
@Hester: fijn dat je er weer bent. We gaan een foto avond plannen, hoor!
@Rodenburg: de Texas Chicken heeft ook Padang gevonden. Weet alleen niet of het te eten is.
Groetjes!
Hoi slapie en familie
Leuke verhalen. Klinkt allemaal heerlijk, geniet ervan
Hallo vakantiegangers! Prachtig om jullie belevenissen te lezen. Ik herken veel van de dingen die ik in Padang heb gezien. En wat een ervaring voor de kinderen! Ik hoop dat ik met Julia ook een keer naar Indonesie kan gaan. Geniet ervan en dikke kus van Anouk
hallo spetters van ons,wat een bericht met het kwijt zijn van edy zijn tasje. maar wel genoten van het verhaal er omheen prachtig en dat politie busje ik zie youri al zitten voorin dat busje heerlijk, je kan nu allebij wel bij de politie gaan werken dan komen wij gezellig logeren ook je (schoon)moeder komt mee en koken we lekkere tomatensoep. nu luitjes het gaat nu hart opschieten de tijd gaat snel we hopen jullie weer gauw te zien,groetjes aan m.n knulletjes en veel kusjes dooooooei ma vos.
opa hebt verzonnen dat yoeri zijn mobiel maar in het tasje moet als je beld weet je waar het tasje is?
slim toch van hem groetjes van opa