Op naar Yogjakarta... ons favoriete winkelparadijs
Reizen naar Yogjakarta. Na een ontbijt van kleffe toast met jam, alle spullen gepakt en lopend naar de busterminal. Mischa moest wennen aan zo'n grote rugzak op zijn rug. Toen met de bus richting Yogjakarta. Anderhalf uur toeren. Hobbel de bobbel, maar weer over de highway. Wel anders, dan 20 jaar geleden. Ook alles is fixed price. Afdingen lukt niet altijd meer. Dat is eigenlijk wel makkelijk, maar ook zo vreemd. In Yogjakarta weer een ander busje moeten nemen, naar Malioborostreet. En daar op zoek in Gang 1 en Gang 2 naar een leuk losmen (guesthouse). We hadden al eerder gebeld, toen was alles vol. Nu konden we alles bekijken, dus Yoeri en ik zijn verschillende losmen afgegaan. Uiteindelijk aangekomen bij Lotus, die vond Yoeri het leukst. Gezellig met balkonnetje, waar je andere lui tegenkomt. En ontbijt. En wifi.. Wel zo makkelijk.. hahaha. Wel moest hij weer op het grote bed met Mischa. Jakkes. Want er waren geen twin beds beschikbaar.

Shoppen
Na een overheerlijke lunch lekker gaan wandelen over Malioborostreet, de grote straat waar vroeger allerlei kraampjes stonden met superveel spulletjes. Eerlijk gezegd viel het een beetje tegen. Kleding, zonnebrillen en prularia. Meer niet. Wel heerlijk gestruind en prijzen opgevraagd. Ook nog meegenomen naar een batik-zaak. Schilderijen kijken. Nu zijn we gewend, dus dat ze om vier uur dichtgaan, vandaag voor het laatst zijn etc.; daar trappen we niet meer in. Niet te enthousiast overkomen. Hahaha..

Thuis even overleggen wat we verder gaan doen. Het blijft toch altijd plannen, ook al heb je een paar weken vakantie. En verder lekker even internetten, blog bijwerken, boek lezen en kletsen. Gezellig.