foxbase.reismee.nl

De diepte in!

Op tijd op. We gaan naar Tulamben. Een duikspot in het oosten van Bali. Er ligt een wrak, het Amerikaanse koopvaardijschip Liberty, dat in de Tweede Wereldoorlog op slechts 100 meter voor de kust door de Japanners tot zinken is gebracht. Jammer voor hen, maar oh zo fijn voor ons. Een superduikplek. Uiteraard was ik natuurlijk weer lichtelijk nerveus, omdat het jaren geleden is dat ik een duik heb gemaakt. Misschien wel acht jaar. Dus een gids mee voor Edy en mij. Altijd fijn. Maar nog leuker: Yoeri wilde wel een proefduik maken. Dus hij ook mee. Eerst de uitrusting aan, alle apparatuur in orde en Yoeri mocht oefenen in het zwembadje. Het ging goed. Toppie.

De flessen gingen met de brommer mee, dus we hoefden niets te dragen. Super. Bij de zee was het gelukkig niet zo druk meer. Overdag komen er hordes toeristen langs, die een kijkje komen nemen. Wij waren er om een uur of drie, dan zijn de meeste alweer vertrokken. Dus het water in, flippers aan en langzaam naar beneden.

En het was weer als vanouds. Fantastisch. Prachtig wrak. Veel vissen, klein en groot. Supergroot. Edy heeft nog gefilmd en ik zag er eigenlijk hartstikke stoer uit, goed drijfvermogen, niet zwaaiend door de zee.. haha.. Er was ook geen stroming, we konden alles goed zien. Super. Papagaaien vissen, grouper, barracuda, anemoonvisjes, kleine aquariumvissen, gele met stippen. Ik weet al die namen niet meer, maar het was toppie. Koraal, kleuren, schelpen. Yoeri ging ook hartstikke goed. Zelfs op 15 meter geweest. Hij vond het leuk en denkt dat hij nu al alleen kan duiken. Hahaha.. Puber!

Alleen op de wereld
Mischa moest natuurlijk op ons wachten. Maar die heeft, helemaal alleen, boven het wrak gesnorkeld. Het eerste wat hij zei: ‘'ik zie vissen!' Hahaha.. Yoeri kwam na 40 minuten weer boven, wij na ruim een uur. Edy zijn lucht was bijna op, maar die van mij niet. Ik ben een spaarbrander.. hahah.. Ga met mij duiken, ik doe zuinig met mijn ademhalen, dan kan ik langer onderblijven.. hihi.
Maar duiken doe je met een buddy, dus als Edy omhoog moet, moet ik ook..

Met zijn allen heerlijk gegeten bij Deep Blue. Een leuk guesthouse, met koud water. We hebben de onderwaterfilms bekeken. Super leuk. Mischa is zo enthousiast dat hij morgen ook wil. Dat mag. Wel spannend. Op tijd naar bed, moe en morgen om 08.00 klaar voor onze tweede duik.