foxbase.reismee.nl

Nog een duik en snorkelen bij Amed

Al om 7.30 uur aan het ontbijt, komt de dame ons vertellen dat we pas om 09.00 uur kunnen. Balen, want dan komen de andere toeristen en is het drukker. Maar ze kon ook iemand anders regelen. Prima. Dus een andere knul kwam Mischa helpen bij zijn eerste duik. Helaas ging het een beetje knullig. Mischa kreeg nog zeepsop in zijn oog en bibberde van de kou (of zenuwen?). Met zijn allen weer naar zee gelopen, Mischa lag al in het water, bleek het vest van Edy gescheurd en lag zijn duikfles los. Verdorie. Weer later. Een gids weer heen en weer gerend, en met een nieuw vest het water in. Mischa ging goed. Uitstekend zelfs. Hij vond de zee fijner en makkelijker dan het zwembad. De gids bleek onder water aardiger, nam hem aan de hand mee en Mischa kon genieten. Ook hij is bijna 40 minuten onder water geweest. Fijn. Hij vond het prachtig.

Ook Yoeri ging weer lekker. Edy en ik met de camera op pad, ik had een extra lamp voor mooie beelden. Helaas ging het niet zo fijn en makkelijk als de vorige dag. Er bleek veel stroming te zijn, mijn schoenen lieten steeds los en het was druk onder water. Toch weer genoten. Veel gezien, wat een vissen. Ook mooi om onder wrakstukken te kijken, daar is toch weer ander leven. Gaaf. Toen was ik Edy weer bijna kwijt. Al die duikers lijken veel op elkaar. Duiken is toch weer super.

Naar Amed
Alles afgehandeld en de taxi in. Op naar Amed. Daar moet prachtig koraal te vinden zijn. Weer een stukje rijden, langs de kust. Woester landschap, ruiger, minder groen en stukken droger. Het is hier aan de kust ook veel warmer dan in Ubud. Zweten.

Amed is eigenlijk niet eens echt een dorpje, ik vind het meer een langgerekte straat, waar huisjes aan staan. Aan het einde is een ruime baai, die vol ligt met vissersboten. Een soort catamaran. Alleen dan met een dunne kano ertussen. We werden met de taxi ergens afgezet, geen idee waar. Het was er zo afgelegen dat we graag verder wilde. Dus reden we nog een stukje door. Toen kwamen er een paar winkeltjes en restaurantjes. We wisten eigenlijk niet goed waar we nu precies moesten slapen. Sommige guesthouses zaten vol, andere weer te duur. We kwamen uit bij Citra Lesteri. Alleen wel chic. Zwembad, eigen ‘cottage' en veranda. Onze badkamer kon je een feest in geven. Zoooo groot. Een prachtige plant er in. En het douche water kwam uit de theepot.. haha.. Er lagen handdoeken en toiletpapier. Luxe hoor! Toch wel heerlijk. De boys doken al snel het zwembad in. Lekker fris!

's Middags gaan lopen, op zoek naar koraal en strand. Het zwarte kiezelstrand is er genoeg, voor het koraal moesten we naar de baai lopen, een klein kwartiertje verder. En toen kwamen ook de steeds luxere hotelletjes. Prachtig! We slepen al weken onze twee snorkels mee, dus nu eindelijk het water in. En het was een feest! Direct koraal onder je voeten, tientallen vissen, groot en klein. Ik blijf het mooi vinden. De jongens vonden het snorkelen ook geweldig. Als je wat verder zwemt, richting zee en rotsen, kom je echt nog veel meer vis tegen. Het leuke was ook dat je allerlei soorten vis zag. Diverse kleuren. Echt angstig groot maar ook superklein. Pofferfish gezien, en barracuda's. Als je niet onder je kijkt, maar vlak aan de oppervlakte zie je ook veel vis. Die hebben geen vakantie, ik heb scholen zat gezien. Echt, de onderwaterwereld zo dichtbij blijft mooi.

's Avonds lekker easy naar huis gelopen, paar boodschapjes gedaan en bij Wawa Wewe lekker gegeten. Met een live reggae bandje. Lachen. Ook free wifi, dus konden we snel weer de mailtjes lezen. Maar het weblog uploaden ging echt niet. Jammer, maar dat moet maar ergens anders weer.

Ellen

Nou jullie genieten wel zeg, heerlijk weer duiken, en die kleine smurf met een duikpak aan, super hoor, Nederland dames hockey Olympisch kampioen net geworden. Nou veel plezier de laatste 2 dagen groetjes de Kooijen, 1 uit Bulgarije, en 1 uit Kreta